AKTUELNO

Delegacija Srpskog nacionalnog foruma sa KiM, predvođena Momčilom Trajkovićem, upoznala predsednika Vučića sa problemima sa kojim se susreću Srbi na Kosovu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Srpskog nacionalnog foruma sa Kosova i Metohije, koju je predvodio predsednik foruma Momčilo Trajković.

Kako se navodi u saopštenju, u sadržajnom i otvorenom razgovoru članovi foruma upoznali su predsednika Vučića sa brojnim problemima sa kojima se susreću Srbi na Kosovu i Metohiji i izneli predloge za poboljšanje njihovog položaja i rešavanje životnih pitanja.

- Predsednik je izrazio spremnost da deo iznetih predloga bude prihvaćen, a da opravdanost i izvodljivost preostalih predloženih rešenja budu razmatrani u narednom periodu - ističe se u saopštenju.

Tokom susreta je, kako se navodi, zaključeno i da bi od velikog značaja bilo održavanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, u kojem bi učešće uzeli i predstavnici Srba iz naše južne pokrajine. U tom smislu, dogovoreno je da takav okrugli sto bude održan sredinom marta 2018. godine.

Pročitajte još: Kitarović pozvala Vučića da poseti Zagreb polovinom februara

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Momčilo Trajković

#Sastanak

'